AMBIT HOSPITALARI
- Àrea de pacients i entorn socio-familiar
Aquesta àrea intenta fer present en l’experiència de la malaltia, com a vivència humana de fragilitat i en molts de casos de ruptura. Es pot anomenar col·loquialment l’àrea de l’habitació, ja que normalment és l’escenari d’actuació de la AER (Atenció Espiritual-Religiosa).
Normalment en un hospital sociosanitari possibilita a mantenir una relació amplia amb el malalt i la seva família, ja que l’ingrés sol ser llarg. Això és d’una gran ajuda per a mantenir una relació amb gran capacitat de coneixement provocant en molts de casos una amistat terapèutica, generant un alt grau de confiança.
La malaltia, en la majoria de casos, no actua només en el malalt, sinó en tot el seu entorn social i familiar. En moltes ocasions les paraules o llàgrimes o expressions poden servir de informació per a poder conèixer i descobrir la realitat o situació personal del malalt. Els “protagonistes secundaris” són la família i/o amics íntims.
- Àrea de personal sanitari
El servei del AER no només és ofert als pacients o entorn sòcio-familiar, sinó també a tota la comunitat sanitària, entre els qui es troben, metges, infermers i altres professionals. A ells també se’ls ofereix aquest recurs de salut.
- Àrea de personal no sanitari
En la comunitat sanitària no tan sols existeixen els professionals sanitaris, sinó també persones que se dediquen a que tot l’entramat assistencial se pugui dur a terme. Servei de manteniment i neteja, servei de seguretat i administratius, treballadors socials, psicòlegs, etc.…
A ells va dirigit també la nostra atenció. Per això aquest servei és per a les persones i no un servei tan sols institucional.
- Àrea d’agents de pastoral i voluntaris
En aquesta àrea la intervenció de la AER actua des de la supervisió i acompanyament personal i grupal delsagents de pastoral i voluntaris.
ÀMBIT RESIDENCIAL
AMBIT DOMICILIARI
ÀMBIT TANATORIS-CEMENTERIS
ÀMBIT D’ESCOLTA I ATENCIÓ AL DOL